Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 RON

Istoria Vinariei "Fautor"

Istoria Vinariei

Fautor Winery este o companie de familie ce și-a propus să creeze vinuri care inspiră și dăruie emoții, încurajează un stil de viață frumos și de a privi vinul prin prisma artei.

Fautor provine din latină și simbolizează ‚creator’, deoarece munca pe podgorii, dar și în vinărie constituie un proces permanent de creație. Dublu F – Familia Fautor – încadrate într-un scut, care de fapt a devenit și stema familiei, sugerează idea siguranței și încrederii consumatorului în calitatea produsului finit.

Vinăria a fost fondată în anul 1997, iar viziunea actuală a companiei a fost clar definită începând cu anul 2003 când a startat plantarea propriei vițe-de-vie, actualmente ajungând la 350 ha.

Există patru factori care ne fac unici: terroir, soiuri indigene, tradițiile locale în vinificație și tehnologiile. Terroirul special al podgoriilor Fautor este creat de Codrii, Dealurile Tigheci și Terasele Prut, iar altitudinea lor este cea mai înaltă în sudul Moldovei. Implementarea tehnologiilor avansate europene, combinate cu tradițiile și rețetele locale, ne-au permis să creăm vinuri unice în lume.

De doi ani consecutivi, în a. 2017 și a. 2018, Fautor Winery este desemnată ”CEA MAI MEDALIATĂ COMPANIE VINICOLĂ  DIN REPUBLICA MOLDOVA”, obținând cel mai mare număr de medalii la concursuri internaționale.

Alte articole
Traditia ciocnirii pocalului din Evul mediu respectinduse si la ziua de azi
Ciocnirea pocalelor si de a tosta este un obicei foarte vechi. Legende sunt multe de unde vine aceasta traditie care se respecta si in zilele noastre. Una dintre aceste legende este ca pe timpul evulu ...
889
Excursie Milestii Mici
EXCURSIE MILESTII MICI REZERVAREA SE FACE DIN TIMP LA NUMARUL DE TELEFON tel/fax (+373 022) 808 705; Mob. (+373) 60137788 ; e-mail-welcome@wine.md Pentru a vizita galeriile subterane "Milestii Mici", ...
12630
Istoria companiei Timbrus
TIMBRUS este un proiect internaţional de creare a unor vinuri moldoveneşti principial noi de categoria premium. Denumirea provine de la cuvântul «timbru» – fiscal sau poştal, care este un simbol al sc ...
1211
1119